25 години од усвојувањето на првото знаме на Република Македонија

На првото продолжение на 41-та седница, одржанo на 11 август 1992 година, Собранието на Република Македонија го усвои Законот за знамето на Република Македонија.

Со тоа беше усвоено првото знаме на независна Република Македонија, со 16-крако сонце попознато како „Сонцето од Кутлеш“.