Непосредно пред 30-годишнината од независноста, на 5.9.2021 година со Каролина Петковска во емисијата „Неделен магазин“ на МРТ1 зборувавме за знамето…

На првото продолжение на 41-та седница, одржанo на 11 август 1992 година, Собранието на Република Македонија го усвои Законот за…

Оваа статија е публикувана во „Македонски хералд“ број 9. Автор: Коста Стаматовски На 5 октомври оваа година се одбележаа дваесет години од…

На 5 октомври се одбележуваат 20 години од усвојувањето на знамето на Република Македонија. Ајде сите заедно да покажеме дека го…

Преземете го фајлот подолу, испечатете го и низ игра запознајте го вашето дете со знамето на Република Македонија.   Боенка…